събота, 28 януари 2012 г.

Совички...

Здравейте :)
    Днес искам да ви покажа ето тези сладури, с които съм много горда.. Та са направени от една световно неизвестна марка глина за печене (най-вероятно полимерна, но не пишеше), която си купих, за да се пробвам и да видя дали ме бива и дали да влагам повече пари в по-хубава и всъщност да видя дали ще ми хареса. Това купуване се случи още преди половин година и още с прибирането си се грабнах да я пробвам. Бях гледала хиляди клипчета, упътвания със снимки, безброй вълшебни неща и ми се струваше толкова лесно да се работи с полимерна глина, струваше ми се сякаш ще е като пластелин за деца, с който аз всъщност обожавах да играя.


  Но реалността не беше такава. Бях си купила бяло и жълто и мигновено замърсих топчетата, с които работех, макар да бях подготвена и да бях забърсала повърхността, по която се трудех. Направих някакви гъбки, 1-2 копченца, розичка, някакви други дребни неща, който не помня и накрая 2 къпкейксчета, които станаха най-сполучливи и даже подарих вече. Не можах да ги изпека добре, повечето от фигурките се натрошиха след проверката за това дали са твърди или не. Не особено доволна от резултата прибрах останалата глина за черни дни и се върнах към обичайните ми занимания..


  Докато един ден наскоро не се натъкнахме с една моя приятелка на снимка на едни фигурки на совички наредени до книгите на Хари Потър.. И двете моментално бяхме влюбени в тях.Сърбяха ме ръцете да се пробвам и въпреки че си мислих, че няма да се получат добре и може би ще се натрошат излизайки от фурната и ще ми е много кофти.. Реших да се пробвам.. Ето го резултата.. Втория ми опит с полимерна глина според мен сполучи. Пак я замърсих с прах (макар че пак избърсах, моля някой да ми даде съвет с това, ако се занимава и знае как да го избегна) , но пък се опекоха добре и боята прикри ужасното и деяние :Р
   Сладурите сега са при моята приятелка, подарих и ги и тя много им се израдва :) Надявам се и вие да им се зарадвате :)

4 коментара:

Hristovica каза...

Много са сладкиии...според мен не само са се получили, а и са по своему одухотворени!Бравос :о)))

Neli каза...

Чудесни са! Продължавай!

Miss Emerald каза...

Ееее, ама мнооооого са сладки! Браво! Много се радвам на такива фигурки! Да знаеш, че ще чакаме и следващи!

Valchen каза...

Eee, ама много са готинки - изглеждат ми много майсторски направение и мисля, че трябва да правиш и други фигурки! Наистина много, ама много ми харесват!

Публикуване на коментар

Първото ми влизане в топ 5

Общо показвания

Ноември 2011. Предоставено от Blogger.
 
;